Jocuri online vs. Puzzle

Jocuri Logice Online vs. Puzzle si alte Jocuri de Logica Offline.

Conform statisticilor, Jocurile Logice online pierd teren in fata seturilor de Puzzle 3D, puzzle de lemn si a altor jocuri de logica


 S-a saturat oare lumea de mini jocurile online? Sau doar o anumita categorie de utilizatori de calculator, cei care prefera jocurile logice? In ultima perioada s-a observat o tendinta de trecere sau cel putin de activitate in paralel a celor care joaca jocuri de logica online, la cele palpabile, jocuri reale, care pot fi prinse cu mana. Cei care prefera acest tip de jocuri pe calculator detin cel putin un joc tip Puzzle, cub Rubik, puzzle 3D din lemn sau alt tip de joc logic care implica indemanare si perspicacitate.

 

 Sa nu uitam ca toate aceste jocuri online sunt inspirate din jocuri de lemn sau alte materiale care exista in uz in unele cazuri chiar de mii de ani. Atat jocuri ca Sahul, Mahjong, Go, cat si cele cu cuburi din lemn, puzzle sau jocuri de asamblat diferite elemente geometrice au o traditie indelungata si au fost concepute ca elemente educative. Fiecare dintre aceste jocuri dezvolta logica si fac apel la perspicacitate in a rezolva probleme dar si la indemanare motrica. Au fost concepute sa ajute gandirea celor tineri si pentru exersarea mintii celor mai in varsta. Odata cu introducerea lor in domeniul online au primit insa o popularitate si mai mare.

 

 Conform ultimelor statistici, se pare ca persoane de toate varstele care indragesc jocurile logice si le face placere sa le dezlege misterele in fata calculatorului, incep sa colectioneze si astfel de jocuri din lumea reala. Un puzzle 3D din lemn se pare ca aduce o satisfactie mai mare decat completarea unui joc online. Acesta devine pur si simplu un trofeu al reusitei care va sta pe raft si pe care proprietarul in va vedea zilnic aducandu-i aminte de satisfactia data de rezolvarea acestuia. Un trofeu pe care il vor vedea si prietenii, un joc pe care si acestia vor dori sa il rezolve. Aici intervine un element de socializare pe care atmosfera online nu o poate oferi.

 

 In urma sondajelor realizate intre utilizatorii de jocuri logice online, trimiterea unui link cu succesele dintr-un joc, pe orice site social, are o valoare foarte mica in fata prietenilor. De multe ori este considerat spam. Insa reusita rezolvarii unui Puzzle clasic, puzzle 3D sau a unui Rinzzle are o rezonanta mult mai mare si intarata prietenii sa incerce si ei. Reusita sau nereusita acestora este subiect de dezbatere si de multe ori se ajunge la re-rezolvarea acestora contra cronometru.

 

 O alta remarca a gamerilor in legatura cu aceste jocuri logice online este faptul ca sunt jocuri solitare. Ba chiar si gradul de dificultate este de multe ori dat doar de Inteligenta Artificiala a programului. Datorita constructiei si dinamicii jocurilor logice reale, si acestea sunt manevrabile doar de o singura persoana in acelasi moment, dar daca ati rezolvat vreodata astfel de jocuri 3D avand pe cineva in preajma, ati observat cu siguranta faptul ca ideile de rezolvare vin din toate partile. Fiecare persoana are un mod de gandire diferit si de multe ori poate lua diferite cai pentru a produce acelasi rezultat, de aceea de multe ori este mai distractiva rezolvarea unui joc logic in grup.

 

 Concluzia bazata pe feed-backul primit de la numeroase persoane care joaca aceste jocuri logice online, este ca acestia incep sa dedice din ce in ce mai mult timp jocurilor reale, colectionabile, in detrimentul celor de pe calculator. Nu putem spune insa ca jocurile online isi pierd din popularitate, nici vorba de asa ceva, doar ca cei care prefera jocuri logice se indreapta din ce in ce mai mult catre cele reale, puzzle-uri clasice, jocuri logice de lemn, puzzle 3D sau altele.


Top